MEGHÍVOTT ELŐADÓK

Arany_Janos_index
Arany János
beischer_m_t
Beisher-Matyó Tamás
Csépe Valéria_2015
Dr. Csépe Valéria
Dobos László
Dobos László
kép_hartyányi j
Hartyányi Judit
Zoli
Kocsis-Holper Zoltán
Mindszenty portré
Mindszenty Zsuzsánna, DLA
Dr Pásztor Zsuzsa
Dr. Pásztor Zsuzsa
strausszkálmán
Strausz Kálmán

 

Mindszenty Zsuzsánna, DLA (karnagy, KÓTA elnöke)

 

Mindszenty portré1954. május 9-én született Budapesten. Középiskolai tanulmányait a Patrona Hungariae Gimnáziumban végezte. 1978-ban szerzett tanári és karvezetői diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Tanárai többek között Szőnyi Erzsébet és Párkai István voltak.

1985 óta a Zenei Tanszéken karvezetést és kórusgyakorlatot tanít. 20 évig vezette az ELTE Nőikart, 1994-ben megalapította a Musica Nostra Kórust. A két együttes számos bel- és külföldi versenyen értékes díjakat nyert (Arezzo, Tours, Marktoberdorf, Debrecen, Budapest, stb.). Ezeken a versenyeken öt alkalommal kapott karnagyi díjat. A Musica Nostra Kórussal számos rádiófelvételt és hat önálló CD-t készített.

Tízedik éve szerkeszti és vezeti az ELTE Zenei Tanszék és a Musica Nostra Alapítvány közös kortárs zenei koncertsorozatát az ELTE Kodály termében.

Rendszeresen részt vesz magyar és nemzetközi kórusversenyek zsűrijében, továbbképzéseket és énekes műhelyeket, nyári kurzusokat vezet (Németország, Belgium, Szlovákia, Oroszország, Szlovénia, Hollandia, Izrael, USA).

 

Tagja a Magyar és a Nemzetközi Kodály Társaságnak, valamint a Bárdos Lajos Társaságnak. A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei együttesek Szövetségének (KÓTA) Ifjúsági Bizottságát vezette 1996-tól 2003-ig.2003-tól társelnök, majd 2012-től a szövetség elnöke.
2003-ban Liszt Ferenc-díjat kapott.
2004-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen DLA fokozatot szerzett Summa Cum Laude minősítéssel.
2007 és 2012 között négy alkalommal kapott kortárs zenei előadói ARTISJUS-díjat.