MEGHÍVOTT ELŐADÓK

Arany_Janos_index
Arany János
beischer_m_t
Beisher-Matyó Tamás
Csépe Valéria_2015
Dr. Csépe Valéria
Dobos László
Dobos László
kép_hartyányi j
Hartyányi Judit
Zoli
Kocsis-Holper Zoltán
Mindszenty portré
Mindszenty Zsuzsánna, DLA
Dr Pásztor Zsuzsa
Dr. Pásztor Zsuzsa
strausszkálmán
Strausz Kálmán

 

Dobos László (karnagy, zenei rendező, tanár, hangmérnök, akusztikus)

 

Dobos LászlóKarvezetői diplomáját 1980-ban Pécsett, Tillai Aurélnál szerezte.
1981-ben megalapította a do-lá hangstúdiót (www.dolastudio.hu), melyet zenei rendezőként és hangmérnökként azóta is vezet. Koncert- és stúdiófelvételeket készít hivatásos és amatőr előadókkal, énekegyüttesekkel, kórusokkal, vonós-, fúvós-, és szimfonikus zenekarokkal, hangszeres és énekes szólistákkal, kamaraegyüttesekkel.

Emellett 1985-től 1995-ig a Pécsi Kodály Gimnáziumban tanított éneket, karvezetést és zeneelméletet, Kertész Attilával közösen vezette a gimnázium vegyeskarát.

1985-ben megalapította a (14 fős) félhivatásos Bach Énekegyüttest (Bach Singers), melynek 1999-ig volt művészeti vezetője.
1994-től 2011-ig énekelt basszistaként az UniCum Laude énekegyüttesben.
2010 decemberétől főállásban a Pécsi Kodály Központ akusztikusa és zenei rendezője.
2015 októbere óta a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórusának egyik művészeti vezetője.
2012-ben zenei rendezői munkásságáért Erkel Ferenc-díjban részesült.

A do-lá stúdió zenei rendezőjeként, vezetőjeként az elmúlt 34 évben több mint 600 zenei kiadványt (CD, LP és MC) vett fel, illetve adott ki. A stúdiója által Magyarországon megjelentetett és eladott komolyzenei CD-k száma meghaladja a félmillió példányt.

Karnagyként több mint száz koncerten vezényelt, többek között a Magyar Rádió stúdióhangversenyein és a Nemzeti Filharmónia hangversenyein. Énekesi és karnagyi munkássága során számos külföldi koncerten (Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Svájcban, Dániában, Spanyolországban, Belgiumban, Hollandiában, Luxemburgban, Finnországban, Romániában, Lengyelországban, Szerbiában, Izlandon, Tajvanon) fellépett.