MEGHÍVOTT ELŐADÓK

Arany_Janos_index
Arany János
beischer_m_t
Beisher-Matyó Tamás
Csépe Valéria_2015
Dr. Csépe Valéria
Dobos László
Dobos László
kép_hartyányi j
Hartyányi Judit
Zoli
Kocsis-Holper Zoltán
Mindszenty portré
Mindszenty Zsuzsánna, DLA
Dr Pásztor Zsuzsa
Dr. Pásztor Zsuzsa
strausszkálmán
Strausz Kálmán

 

Kocsis-Holper Zoltán (karnagy)

 

ZoliAz 1982-es születésű soproni karnagy 2009-ben diplomázott a Zeneakadémián ének-zene tanár, karvezetés szakon Erdei Péter és Kutnyánszky Csaba növendékeként, illetve 2015-ben a győri Széchenyi István Egyetemen magánének-tanári szakon Szabó Magdolna Máriánál.

Meghatározó szereplője a Sopron zenei életének. A Horváth József AMI magánének- és szolfézstanára, számos kórus karnagya. 2012-ben a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium karvezetés tanára és kórusának karnagya volt.

2015 szeptembere óta a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának óraadója.
Összefogva a soproni középiskolákat, a Zeneiskolát és a Kórus Spontánuszt nagy sikerrel állította koncertpódiumra Orff: Carmina Burana c. művének kétzongorás és ütőhangszeres változatát.

Fontos feladatának tartja felkelteni a fiatalok érdeklődését a komolyzene iránt, célja, hogy örömüket leljék a muzsika minden formájában, megtalálva azok értékeit.

Főbb eredményei:

  • 2008-ban a Fiatal Karvezetők Országos Versenyén első helyezést és közönségdíjat nyert.
  • 2011-ben legjobb magyar versenyzőként 7. helyezést ért el a Fiatal Karvezetők 6. Nemzetközi Versenyén, Budapesten, és elnyerte az MR Énekkar különdíját.
  • 2013-ban a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola kórusával megnyerte a VIII. Országos Énekkari Versenyt.
  • 2008-ban és 2015-ben a Kórus Spontánusszal arany és ezüst diplomás minősítéssel tértek haza a grazi és a rigai Kórusolimpiáról.
  • 2015 májusában pedig a Fiatal Karvezetők 8. Nemzetközi Versenyén, az olaszországi Torinóban második helyezett lett. Emellett elnyerte az olasz kórusművek legjobb előadásáért járó különdíjat is.